Museum Rotterdam in de running voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2019!

20190408 Museum Rotterdam Museumdroom Campagnebeeld Museumprijs Zonder Tekst Met Vlaggetjes

Voor het tweede jaar op rij is een Rotterdams museum genomineerd voor de prestigieuze BankGiro Loterij Museumprijs. Het stadsmuseum van Rotterdam voelt zich buitengewoon vereerd om genomineerd te zijn voor de Museumprijs in de categorie: Het meest publieksvriendelijke museum. Het museum heeft zich tot doel gesteld een plek te zijn waar iedereen zich welkom voelt. Dat dit wordt opgemerkt en beloond met een nominatie is fantastisch. Tezamen met twee andere musea strijdt Museum Rotterdam de komende weken om de prestigieuze prijs.

Ieder jaar stelt een jury de categorie van de Museumprijs vast. Het museum dat uitblinkt in de categorie van dat jaar krijgt een bedrag van €100.000,- én mag zich een jaar lang 'Museum van het jaar' noemen! De prijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging.

Indien Museum Rotterdam de meeste publieksstemmen behaalt, dan wordt het geldbedrag ingezet om een Stadmakers-lab te creëren; een plek waar (voornamelijk) kinderen hun ideeën over de stad kunnen ontwikkelen, delen en presenteren. De winnaar wordt op 17 mei bekend gemaakt.

Bouw samen met ons mee aan een mooier Rotterdam!
Breng je stem uit via:
www.museumprijs.nl