Museum Rotterdam

Ontdek

Niels

13

Niels heeft ervoor gekozen om de groengele "punk"jeans uit onze collectie te bekijken:

"Ik heb voor dit kleding stuk gekozen omdat deze broek ons veel inspiratie geeft en ook al een beetje overheen komt met wat ideeën die we al hebben zelf inspireert het mij ook dat je kan zien dat de broek al heel wat heeft meegemaakt en het ook een fashion statement is. En je kunt uit deze broek zoveel verschillende soorten ideeën halen voor een collectie dus het hoeft dan niet alleen een broek te zijn. Het ziet een beetje spooky uit dus je zou je ook kunnen focussen op Halloween kleding en op veel meer dingen zoals punk kleding."

Groengele jeans, "Modzart", gescheurd en met gekleurde wol bewerkt, punkkleding

Collectie: Groengele jeans, “Modzart”, gescheurd en met gekleurde wol bewerkt, punkkleding

Geelgroene jeans van het merk “Modzart”. De broek is op allerlei plaatsen, vooral kruis, billen en bovenbenen uitgescheurd en kapotgescheurd. De naden zijn weer aan elkaar gemaakt door middel van…
Meer info

Geelgroene jeans van het merk “Modzart”. De broek is op allerlei plaatsen, vooral kruis, billen en bovenbenen uitgescheurd en kapotgescheurd. De naden zijn weer aan elkaar gemaakt door middel van gekleurde wol en veiligheidsspelden. Achter enkele grote gaten zijn stukken stof genaaid zoals wit-rood badstof en een teddy-achtige stof. Er zijn metalen pinnen op de riemlussen vastgezet. Een roze rits geappliqueerd over de linkerzijde naar achter en op het linker onderbeen een applicatie van roze haar achter plastic genaaid. Op de linkerknie is een barbie (?) paardrijbroek geappliqueerd.

Datering: 1981 - 1983

Materiaal: katoen

Meer over dit collectiestuk


Niels heeft de broek gemaakt voor de outfit:

"Ik heb een normale jeans helemaal opgestyled met jutte en met tegeltje print. Met als het idee dat jutte vroeger heel veel werd gebruikt in kleding omdat het een stevige en goedkope stof is. En het tegeltjes stof heb ik gebruikt voor het idee Delfshaven voor het Rotterdam idee."