Ongezien Boijmans x Museum Rotterdam

Rondleiding voor bezoekers met een visuele beperking

Hendrick Maertensz Sorgh De Grotemarkt Rotterdam 1654 Collectie Museum Boijmans Van Beuningen Fotografie Studio Tromp
Bron: Hendrick Maertensz Sorgh, De Grotemarkt Rotterdam 1654 Collectie Museum Boijmans van Beuningen

Bij diverse Boijmans bij de Buren-tentoonstellingen worden rondleidingen gegeven voor bezoekers met een visuele beperking. Tijdens deze interactieve rondleiding worden onder begeleiding van een museumdocent een aantal kunstwerken intensief ervaren via verschillende zintuigen. Van de kunstwerken is een beeld te vormen aan de hand van voelen, ruiken, horen, inbeelden of fysieke beleving.

De tentoonstelling Ateliergeheimen van Rotterdam vertelt vanaf 14 december 2019 de levensverhalen van zes Rotterdamse kunstenaars. Maak kennis met Hendrick Sorgh, Pieter de Hooch, Nicolaes Muys, George Breitner, Kees van Dongen en Dolf Henkes en ontdek aan de hand van atelierrekwisieten en kunstwerken meer over hun werkwijze en levens.

Boeken kan via de website van museum Boijmans van Beuningen.