OPROEP: verhalen en foto’s Holland Amerika Lijn

1 Credits Sem Presser  Mai
Bron: Sem Presser MAI

In 1993, nu 25 jaar geleden opende Hotel New York haar deuren in het voormalige directiekantoor van de Holland Amerika Lijn op de Wilhelminapier. Museum Rotterdam maakt een tentoonstelling over dit beeldbepalende hotel op een plek die voor velen een bijzondere betekenis heeft.

In de jaren 40, 50 en 60 vertrokken velen van deze plek, de Wilhelminapier, met de Holland Amerika Lijn naar Amerika, Canada en Australië, om daar een nieuwe toekomst op te bouwen. Zij namen op deze plek afscheid van hun familieleden en vrienden met het idee dat men elkaar misschien nooit weer zou zien.

Heeft u familieleden die destijds vertrokken vanaf deze plek en zijn er nog foto’s van het afscheid in een oude fotoalbum?  Museum Rotterdam is op zoek naar de verhalen en foto’s die aan dit afscheid verbonden zijn. Ze krijgen een heel bijzondere plaats in de tentoonstelling.

Graag reacties naar info@museumrotterdam.nl.