Museum Rotterdam

Ontdek

PERSBERICHT Theater in het museum!

Een ontroerend familieverhaal over de Coolsingel

170513 Fe0866 Fred Ernst 30Cm
Bron: Fred Ernst

Persbericht, 30 november 2017 - Museum Rotterdam opent op een viertal avonden haar deuren voor een theatervoorstelling met een speciale rol voor de bekendste straat van Rotterdam: de Coolsingel. In samenwerking met theatergroep Onderwater Producties wordt het museum na sluitingstijd getransformeerd tot theater waar een ontroerende en persoonlijke voorstelling wordt gespeeld over de relatie tussen vaders en zonen.

Op 14 mei 1940 vielen de bommen op Rotterdam. Ook het statige woonhuis, annex kantoor aan de Coolsingel 65 - tegenover het Stadhuis – van J.A. Rienks, de opa van Jeroen Rienks, kreeg een voltreffer. Hij is gaan rennen door het verwoeste centrum van Rotterdam... op zoek naar zijn zoon. Of zat het toch anders?

In de theater voorstelling Coolsingel 65 wordt op zoek gegaan naar de ware gebeurtenissen van toen en naar de rol die het bombardement speelt in de familie. Maar eigenlijk gaat de voorstelling over de universele relatie tussen vaders en zonen. Over emoties, over het worden van een held, over het omdraaien van rollen.

Museum Rotterdam opent op een aantal vrijdagen in de avonduren haar deuren! Theatergroep Onderwater Producties speelt op deze bijzondere avonden het ontroerende theaterstuk: Coolsingel 65. Na afloop van de voorstelling is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de tentoonstelling: COOLSINGEL. Tickets voor de voorstelling zijn te koop via de website van Museum Rotterdam.


DATA: vrijdag 8 december 2017, vrijdag 12 januari 2018, vrijdag 9 februari 2018, vrijdag 9 maart 2018
TIJDEN: 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
KOSTEN: EUR 10,- inclusief bezoek aan de tentoonstelling Coolsingel
LOCATIE: Museum Rotterdam, Rodezand 26, Rotterdam
TELEFOON: 0031 (0)10 217 67 50

TICKETS

Beeldmateriaal
Visual 1 (credits Fred Ernst)
Visual 2 (Credits Fred Ernst)

Noot voor de redactie:
Voor vragen kunt u contact opnemen met:
Museum Rotterdam | Nina Aelbers (PR) | n.aelbers@museumrotterdam.nl