Museum Rotterdam

Ontdek

Rotterdamse dingen om van te houden

museumles voor groep 5/6 basisonderwijs

56 Bo

Dit programma bestaat uit twee lessen, de eerste is in Museum Rotterdam, de tweede op school. 

Inhoud: In dit programma dat aansluit bij de tentoonstelling de Geschiedenis van de stad staat het begrip waarde centraal, de werkzaamheden van Museum Rotterdam en een deel van de ontstaansgeschiedenis van Rotterdam.

Besproken wordt het begrip waarde aan de hand van de tentoonstelling en de voorwerpen van de kinderen. De leerlingen onderzoeken zelf voorwerpen die te maken hebben met de Rotterdamse stadsgeschiedenis. In de tweede les op school bouwen leerlingen met hun eigen Rotterdam-voorwerp samen een schoolmuseum.

Voorbereiding schooldocent: Vertel over het uitstapje en zoek met hen de locatie van Museum Rotterdam in het Timmerhuis. Voor les twee materiaal verzamelen om een presentatie mee te bouwen zoals dozen, lappen en blikken. Laat alle kinderen een voorwerp mee naar school nemen dat voor hen waardevol is en iets verteld over wie zij zijn.

Begeleiding: één museumdocent per 15 leerlingen op Museum Rotterdam (twee museumdocenten per grotere  groep)

Boeking en periode: per direct via reservering Museum Rotterdam of tegen gereduceerd tarief via het Cultuurtraject van KCR https://cultuurtrajectrotterdam.nl/

duur les: 2 x 90 minuten
voor wie: groep 5/6 basisonderwijs
kosten: € 50 per klas per sessie (maximaal 15 leerlingen per klas)
locatie: De eerste les is in Museum Rotterdam locatie Timmerhuis, de tweede les op school
locatie: Museum Rotterdam, Rodezand 26, Rotterdam
telefoon: 0031 (0)10 217 67 50
Uitgebreide informatie over deze locatie