Museum Rotterdam

Ontdek

van de bouwplaats

Bouwplaats Museum Rotterdam, een gebruiksaanwijzing #6

glazen-buitenwand

Wie graag een kijkje achter de schermen van een museum wil en geen zin heeft om te wachten tot de opening van het nieuwe Museumdepot in het Museumpark, kan de komende maanden gratis en voor niets terecht bij Museum Rotterdam.

Vanaf 9 november begint het inrichten van het nieuwe museum en dat gebeurt achter een glaswand van ruim 50 meter breed en minstens vier meter hoog. Wie zijn neus tegen een van de bolle ramen duwt kan de totale oppervlakte van het museum zien waar de komende maanden een rivier wordt aangelegd, vitrinecontainers worden opgebouwd waar het Havenbedrijf nog een puntje aan kan zuigen, een monument opgericht voor de Wederopbouw van Rotterdam en nog veel en veel meer. Tot oudjaar worden vooral zogenaamde dragers in de ruimte neergezet, in het nieuwe jaar komt de collectie erin. Er is dus altijd wat nieuws te zien in het Museum Rotterdam in opbouw en dat zal na de openstelling zeker zo blijven, als het aan ons ligt. Mogelijk dat het museum in de maanden dat etalage kijken een geliefde bezigheid is, speciale windowshoppings gaat houden onder de titel ‘Wat zien ik?’

Voor degenen die echt heel nieuwsgierig zijn naar wat er binnen gebeurt en daar zo dicht mogelijk bij willen komen, adviseer ik een bezoekje te brengen aan een van onze buren die binnenkort hun deuren openen. Vanuit Thoms, Nespresso, Dante, Labels en Hay kun je via hun achterramen inzoomen op de inrichting. Maar helemaal ideaal is natuurlijk een bezoekje aan een ambtenaar in het Timmerhuis en dan zorgen dat je voor een van de vele ramen komt te zitten die Museum Rotterdam met de gemeentemedewerkers deelt. Van daaruit kun je genieten van een spannend overzicht.

Jacques Börger