Museum Rotterdam - 40'-45'-NU

Ontdek

Verhalen Vertellen

Verhalen van toen door jonge Rotterdammers van nu.

xX-BR-4045-museum 51

Het bombardement op Rotterdam is ruim driekwart eeuw geleden, maar dreunt nog steeds na in onze stad. De Experience in Museum Rotterdam '40-'45 NU zet leerlingen midden in het Rotterdam van mei 1940 met persoonlijke verhalen, indringende beelden en overdonderend geluid. Hoe voelt het als je leven in één klap overhoop wordt gegooid en je vertrouwde omgeving in stukken ligt? Na de schrik, de ontzetting en het verlies zien ze hoe de Rotterdammers samen de schouders eronder zetten. Generaties oude en nieuwe bewoners laten Rotterdam opbloeien tot onze wereldstad.

De Experience is de basis van elk bezoek aan Museum Rotterdam ’40-’45 NU. Na afloop van de Experience begint het educatieve programma.

Programma Verhalen Vertellen
Elk jaar zijn er minder Rotterdammers die de Tweede Wereldoorlog zelf hebben meegemaakt. Hun verhalen moeten we blijven vertellen. Leerlingen gaan in groepjes op onderzoek uit in ons open depot van duizenden voorwerpen. Aan bijna elk voorwerp is een Rotterdams verhaal verbonden. De leerlingen maken en presenteren samen een korte videoclip van een verhaal dat zij belangrijk vinden.

Om hun gekozen verhaal te vertellen kunnen de leerlingen diverse interactieve tools gebruiken. Met een iPad maken ze films en foto’s die automatisch in onze grote touchscreen-tafel verschijnen. In een eenvoudige app verwerken ze hun beelden en informatie over de voorwerpen tot een verhaal. Ze kunnen zelf de vorm kiezen: bijvoorbeeld een dagboek, een stripverhaal of een nieuwsbericht.

tijden: ma. t/m vrij. Van 9.00 - 17.00 uur
duur les: 1,5 uur
voor wie: museumles voor groep 7/8 basisonderwijs, Voortgezet Onderwijs, MBO (niveau 1 t/m 4) en HBO.
kosten: € 100,- per museumles voor maximaal 32 leerlingen. Excl entreekosten. (BO, VO en MBO betalen geen entree) Betalen met CJP is mogelijk!
locatie: Museum Rotterdam '40 - '45 NU, Coolhaven 375, Rotterdam
telefoon: +31 (0)10 217 67 73
Uitgebreide informatie over deze locatie

Voor meer informatie:
Monique Mulder via reservering@museumrotterdam.nl

Aanmelden via contactformulier