Voorjaarsvakantie in Museum Rotterdam ‘40-‘45 NU

Br Museum 4045 Bouwplaats 41

In de voorjaarsvakantie is Museum Rotterdam '40-'45 NU extra geopend!

Tussen 18 februari en 5 maart kan je alle dagen (behalve maandag) terecht bij onze locatie aan de Coolhaven voor onze indrukwekkende tentoonstellingen.

Beleef in de Experience wat het betekent wanneer jouw stad gebombardeerd wordt. Je neemt plaats aan een acht meter lange touchscreen-tafel. En voor je het weet is het 14 mei 1940. Bommen vallen, de stad brandt, mensen schreeuwen, gebouwen storten in en huizen zijn vernietigd. En dan is er ineens niets meer. Een troosteloze kale vlakte. Toch is dit niet het einde van de stad. De Rotterdammers pakken samen de draad weer op en de wederopbouw is een feit. In deze korte film beleef je de oorlog van dichtbij en je ziet waardoor de stad Rotterdam zo anders is geworden dan de meeste steden in Nederland.

Of breng een bezoek aan onze Bouwplaats. Hier zie je hoe je kunt meebouwen aan een fijne stad. Los conflicten op en ontdek dat vrijheid grenzen heeft.