Museum Rotterdam

Ontdek

Yağ­­mur

Trui Tuigcommissie

Yağ­­mur heeft voor de trui van Tuigcommissie gekozen:

"Dit kledingstuk sprak mij het meeste aan omdat ik zo ontzettend erg van hiphop hou. Dus voor dit kledingstuk had ik het idee om het korter te maken en het sweater wit te houden als beelding van omgekomen mensen en een groene symbool van soldaten die pijn hebben gehad door de oorlog. Dit idee alhoewel negatief is wel inspirerend en het hoefte voor mij niet persee positief beelding te zijn."

Trui, wit met grijs gemêleerd, met capuchon, lange mouwen, opdruk "TUIGCOMMISSIE"

Collectie: Trui, wit met grijs gemêleerd, met capuchon, lange mouwen, opdruk “TUIGCOMMISSIE”

Lichtgrijze hoodie met logo van de Tuigcommissie in zwarte opdruk. Trui, wit met grijs gemêleerd, van dikke stof en wijdvallend (oversized), met capuchon, touw om de capuchon aan te…
Meer info

Lichtgrijze hoodie met logo van de Tuigcommissie in zwarte opdruk. Trui, wit met grijs gemêleerd, van dikke stof en wijdvallend (oversized), met capuchon, touw om de capuchon aan te trekken, lange mouwen. Op de voorkant een zak die links en rechts een opening heeft. Zowel aan de onderkant van de trui als de mouwen een aparte rand die strakker valt.

Datering: 2007

Materiaal: katoen

Vervaardiger: Mart van Ginkel Textielbedrukking

Herkomst: Wordt gedragen door de Tuigcommissie tijdens optredens en vrije tijd. Deze hoodie is in opdracht van De Tuigcommissie (hiphopgroep uit Rotterdam Zuid) gedrukt.

Meer over dit collectiestuk


Yağ­­mur heeft de trui voor de outfit gemaakt. Ze heeft zich qua kleur en opdruk laten inspireren door de Tweede Wereldoorlog:

"Kleur van een soldatenpak wordt gebruikt voor het inkleuren van het pijnsymbool."

"De kleur wit wordt als teken gebruikt voor de omgekomen mensen."

"Teken van pijn. Herdenking aan de soldaten die voor de veiligheid in de oorlog hebben gevochten."