Museum Rotterdam

Ontdek

Yada

28

Yada heeft ervoor gekozen om het India hesje uit onze collectie te bekijken in ons depot.

"Dit is een hesje/jasje uit India die vrouwen droegen. Hij komt uit 1968-1972 dat is niet mega oud vergeleken met andere kledingstukken maar alsnog sprak die mij aan. Het lijkt alsof het een soort goud/glimmend motief heeft, ik vind het wel een spannende print. Daarom ben ik wel benieuwd hoe die er in het echt uitziet. Doordat het handgemaakt is vind ik het extra mooi. Ik vind het altijd knap dat zoiets handgemaakt word, want hier moet wel veel tijd in zitten. Dit is wel iets waar ik ook nog is inspiratie uit kan halen voor mijn eigen kledingstuk."

India hesje

Collectie: India hesje

India hesje, goudgeel/donkerrood, opstaand boordje, driekwart mouwen.
Meer info

India hesje, goudgeel/donkerrood, opstaand boordje, driekwart mouwen.

Datering: 1968 - 1972

Materiaal: katoen

Herkomst: St. Historisch Kostuummuseum.

Meer over dit collectiestuk


Yada heeft de top gemaakt voor de outfit.

"We hebben gekozen om van tule bolletjes te gaan maken in verschillende kleuren grijs en rood. Dat staat symbool voor de rook en het vuur uit de oorlog. En aangezien Rotterdam ook wel bekend staat om het water en de haven wilde we ook de kleur blauw ergens in terug brengen."

"Ik ben begonnen met een beetje te schetsen. Ik heb gewoon verschillende dingen geprobeerd want uiteraard heb je niet in 1x het eindresultaat al bedacht. Ik ging thuis ook even kijken in mijn kledingkast en vond ik een zwarte basic top. Daardoor kon ik de ideeën van mijn schetsen toepassen op de top."