Museum Rotterdam

Ontdek

Zondag 13 september

Museum Rotterdam Splitscreen Beide Locaties In Kleur

Belangrijk: gezien de aangescherpte coronamaatregelen en om je bezoek aan het museum zo veilig mogelijk te maken, is er een maximale capaciteit per evenement.


TIMMERHUIS

750 jaar Rotte | dam:

Ochtend
11:00-13:00 uur: Toelichting bij de tentoonstelling door Arnold Carmiggelt (Archeologie Rotterdam, BOOR), (gratis).
Aanmelden is niet nodig.

11:00 - 17:00 uur: Bouwplaat (gratis)
Kleur, knip uit en vouw jouw eigen punter; deze 'punter' is rond het jaar 1270 gebruikt bij het dichten van het laatste gat in de dam, samen met boomstronken en oud bouwhout. Het is het oudste complete scheepje van Rotterdam (gratis). Aanmelden is niet nodig.

Leeuwen op de Coolsingel:

Middag
VOL 14:30 - 15:30 uur: Voor doven en slechthorenden is een museumbezoek niet zo vanzelfsprekend daarom organiseren we speciaal voor hen in deze week een rondleiding in gebarentaal. In het Timmerhuis leidt museumgids Kirsten je rond in gebarentaal over de expo Leeuwen op de Coolsingel (gratis).
[HET MAXIMALE AANTAL AANMELDINGEN IS BEREIKT. HET IS NIET LANGER MOGELIJK OM JE AAN TE MELDEN VOOR DE RONDLEIDING IN GEBARENTAAL]

Museum Rotterdam Lab:

11:00 - 16:00 uur: Theetuin (gratis)
Het Museum Rotterdam lab is deze week extra gezellig en geeft de sfeer van een huiskamer. We noemen deze ruimte voor de gelegenheid De Theetuin. Je kan hier gratis een kopje thee (of koffie) drinken met wat lekkers erbij. Hier kom je bij van alle informatie en indrukken die je hebt opgedaan in het museum. De Theetuin is een plek om met elkaar te praten, een spelletje te doen, boeken in te kijken of naar verhalen te luisteren, verteld door Verhalenvertellers. Uiteraard op gepaste afstand. Aanmelden is niet nodig.

Middag

16:00 - 18:30 uur: Stichting Helderheid verzorgt een jamsessie met o.a. MK Enzzo (gratis). Aanmelden kan via info@museumrotterdam.nl o.v.v. Jamsessie Helderheid.

Overig
11:00 - 17:00 uur: Laat een persoonlijk bericht achter in een speciale photobooth! (gratis).


COOLHAVEN

Ochtend
11:00 - 12:30 uur (11:00 uur inloop): Lezing Wouter Hagemeijer, oud militair. Thema: Het Bombardement (gratis). Aanmelden kan via info@museumrotterdam.nl o.v.v. Lezing 13 september.

Middag
13:00 - 16:00 uur: Filmmiddag met De Aanval, Dolle Dagen, Rosita Steenbeek (gratis).
Aanmelden kan via info@museumrotterdam.nl o.v.v. Filmmiddag.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.
In verband met de aangescherpte coronamaatregelen mogen er maximaal 60 personen tegelijk aanwezig zijn op onze hoofdlocatie in het Timmerhuis en 16 personen tegelijk op onze tweede locatie aan de Coolhaven.