Martin Valkhoff

750 jaar Rotte | dam

Beeld 750 Jaar Rotte Dam Martin Valkhoff
Bron: Illustratie: M.F. Valkhoff (BOOR)

Begin jaren negentig onderzoeken Rotterdamse archeologen de dam waar Rotterdam zijn naam aan dankt. Diep in de bouwput van de Willemsspoortunnel doen ze een sensationele ontdekking: onder de dam ligt een compleet bootje! Het punterachtige vaartuig was gebruikt om het laatste gat te dichten. Het scheepshout onthult bovendien wanneer de dam is aangelegd: rond 1270. Dit scheepje waarmee 750 jaar geleden onze stad ontstaat, is nu voor het eerst te zien in Museum Rotterdam!

Het scheepje is een sensationeel Rotterdams reliek: de punter is - bijna letterlijk - de basis van onze wereldhavenstad. Op de dam in de Rotte bouwen de eerste Rotterdammers hun huizen. Naast de originele punter laat de tentoonstelling de eeuwenoude band tussen Rotterdam, scheepvaart en waterbeheersing zien. Van de vernuftige uitwateringssluizen in de middeleeuwse dam tot de nieuwste regenradar en slimme daken.

De tentoonstelling 750 jaar Rotte | dam wordt mede mogelijk gemaakt door Archeologie Rotterdam (BOOR) en is te zien van 5 september t/m 21 maart 2021.

Locatie Timmerhuis

Museum Rotterdam, Rodezand 26, Rotterdam

Entree volwassenen: € 9,- p.p.
Entree t/m 17 jaar: gratis
Eerste zaterdag van de maand gratis toegang

Koop hier je entreebewijs

Toon kortingen

Openingstijden

In verband met versoepelingen van de corona maatregelen is reserveren niet meer nodig en hanteren wij per 1 juli de volgende regels:

Er moet te allen tijden 1,5 meter afstand worden gehouden tot bezoekers en personeel

Er mogen maximaal 60 personen tegelijk in het museum aanwezig zijn

Het is alleen mogelijk om met pin of creditcard te betalen

Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur
Zon- en feestdagen van 11:00 tot 17:00 uur

Tijdens landelijke schoolvakanties ook op maandag open van 10:00 - 17:00 uur

Wil je met een groep komen?
Mail naar reservering@museumrotterdam.nl

Openingstijden voor vakanties en feestdagen