Campagnebeeld 750 Jaar Rotte | dam Martin Valkhoff

750 years Rotte | dam

Rdam 750 Jaar
Bron: Martin Valkhoff

Back in the early ‘90s, Rotterdam archaeologists investigated the dam Rotterdam owes its name to. Deep below the surface, at the construction site of the Willemsspoortunnel, they make a sensational discovery: a complete boat underneath the dam! The punter-like vessel had been used to close the last part of the dam. The wood the boat was made from also revealed when the dam was built: around the year 1270. This little ship, which made the founding of our city possible 750 years ago, is now on display for the first time in Museum Rotterdam.

The boat is a sensational Rotterdam relic: the punter is - almost literally - the foundation of our world port city. The first Rotterdammers built their houses on the dam in the Rotte. In addition to the original punter, the exhibition shows the age-old bond between Rotterdam, shipping and water management. From the ingenious drainage sluices in the medieval dam to the latest rain radar and smart roofs.

This exhibition was made possible in collaboration with Archaeology Rotterdam (BOOR) and shows until 21th of March 2021.

Locatie Timmerhuis

Museum Rotterdam, Rodezand 26, Rotterdam

Entree volwassenen: € 9,- p.p.
Entree t/m 17 jaar: gratis
Eerste zaterdag van de maand gratis toegang

Toon kortingen

Belangrijke update:

T/m zondag 29 november is onze hoofdlocatie Timmerhuis gratis te bezoeken

Reserveren is noodzakelijk en kan via reservering@museumrotterdam.nl
Hieronder vind je alle bezoekersinformatie met betrekking tot reserveren van een bezoek

-----

In verband met aanscherping van de corona maatregelen is het reserveren van een tijdvak verplicht en hanteren wij de volgende regels:

Zonder een reservering is het niet mogelijk het museum te bezoeken

Bij reservering én bij de entree wordt er gecheckt op gezondheidsklachten

Het is alleen toegestaan om met meer dan 1 persoon naar het museum te komen indien er sprake is van een gezelschap of een huishouden. Een gezelschap bestaat uit maximaal 4 personen. Kinderen tot 13 jaar uitgezonderd

Het dragen van een niet-medisch mondkapje is verplicht, dit geldt voor bezoekers vanaf 13 jaar. Mondkapjes zijn beschikbaar bij de balie van het museum

Er moet te allen tijden 1,5 meter afstand worden gehouden tot bezoekers en personeel

Er mogen maximaal 60 personen tegelijk in het museum aanwezig zijn

Het is alleen mogelijk om met pin of creditcard te betalen

Reserveren voor een bezoek aan het Timmerhuis is mogelijk tot 30 november.

Reserveren kan per mail o.v.v. tijdvak en locatie (Timmerhuis of Coolhaven) via: reservering@museumrotterdam.nl of telefonisch via: 010 217 6767. Na bevestiging is de reservering geldig

Tijdvakken dinsdag t/m zaterdag:

10:00 tot 13:00 uur
14:00 tot 17:00 uur

Tijdvakken zondag:
11:00 tot 13:30 uur
14:00 tot 17:00 uur

Lees hier het museumprotocol

Lees hier de aangepaste corona richtlijnen

Wil je met een groep komen?
Mail naar reservering@museumrotterdam.nl

Openingstijden voor vakanties en feestdagen