Museum Rotterdam

Tentoonstelling

  Cas Oorthuys - Nederlands Fotomuseum

COOLSINGEL

Datum

-

Locatie

Museum Rotterdam, Rodezand 26, Rotterdam

Prijzen

Entree volwassenen: € 7,50 p.p.
Entree 4 t/m 17 jaar: €2,50 p.p.
Entrée tot 4 jaar: gratis

Toon kortingen

Openingstijden

geopend dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
zondag van 11.00 tot 17.00 uur
maandag gesloten

Toon openingstijden voor feestdagen

De Coolsingel gaat op de schop en verandert in de komende 3 jaar in een moderne stadsboulevard met veel groen, waar iedereen kan ontspannen, flaneren en winkelen. Dit nieuwe hoofdstuk in de bewogen geschiedenis van de straat is voor Museum Rotterdam aanleiding om een grootse tentoonstelling over de Coolsingel te organiseren. Want als één straat het verhaal van Rotterdam en zijn bewoners kan vertellen, dan is dat de Coolsingel.

De geschiedenis van de stad wordt weerspiegeld in de ontwikkeling van deze straat: van middeleeuwse stadsgracht via verkeersader van de modernistische metropool tot toekomstige city lounge van een diverse wereldstad. Wat zegt de ontwikkeling van de Coolsingel over het zelfbeeld en de wisselende ambities van Rotterdam als stad?


Stadsarchief Rotterdam Foto Ary Groeneveld
Bron: Ary Groeneveld - Stadsarchief Rotterdam

De tentoonstelling neemt bezoekers mee langs een historische tijdlijn, een filmische beleving en een thematische verdieping met museumstukken. Maar het verhaal van de Coolsingel kan niet worden verteld zonder al die Rotterdammers die er ooit hebben gewerkt, geflaneerd, gefeest, geprotesteerd, gewinkeld en gerouwd. Zij zijn de hoofdrolspelers in deze tentoonstelling en brengen de Coolsingel als boulevard van emoties tot leven.

De tentoonstelling is een visuele belevenis, een feest van herkenning en raakt iedereen in het hart, of je nu Rotterdammer bent of niet!