Museum Rotterdam

Tentoonstelling (gearchiveerd)

  Cas Oorthuys - Nederlands Fotomuseum

COOLSINGEL

Video not found

De Coolsingel gaat op de schop en verandert in de komende 3 jaar in een moderne stadsboulevard met veel groen, waar iedereen kan ontspannen, flaneren en winkelen. Dit nieuwe hoofdstuk in de bewogen geschiedenis van de straat is voor Museum Rotterdam aanleiding om een grootse tentoonstelling over de Coolsingel te organiseren. Want als één straat het verhaal van Rotterdam en zijn bewoners kan vertellen, dan is dat de Coolsingel.

De geschiedenis van de stad wordt weerspiegeld in de ontwikkeling van deze straat: van middeleeuwse stadsgracht via verkeersader van de modernistische metropool tot toekomstige city lounge van een diverse wereldstad. Wat zegt de ontwikkeling van de Coolsingel over het zelfbeeld en de wisselende ambities van Rotterdam als stad?


Stadsarchief Rotterdam Foto Ary Groeneveld
Bron: Ary Groeneveld - Stadsarchief Rotterdam

De tentoonstelling neemt bezoekers mee langs een historische tijdlijn, een filmische beleving en een thematische verdieping met museumstukken. Maar het verhaal van de Coolsingel kan niet worden verteld zonder al die Rotterdammers die er ooit hebben gewerkt, geflaneerd, gefeest, geprotesteerd, gewinkeld en gerouwd. Zij zijn de hoofdrolspelers in deze tentoonstelling en brengen de Coolsingel als boulevard van emoties tot leven.

De tentoonstelling is een visuele belevenis, een feest van herkenning en raakt iedereen in het hart, of je nu Rotterdammer bent of niet!

De laatste dag van de tentoonstelling COOLSINGEL, zondag 8 april, krijg je 50% korting op de normale entreeprijs!

Gearchiveerde tentoonstelling

Deze tentoonstelling liep van 4 november 2017 tot 8 april 2018 in Museum Rotterdam.

Bekijk ook