Museum Rotterdam

Tentoonstelling

 

Party People

Datum

-

Locatie

Museum Rotterdam, Rodezand 26, Rotterdam

Prijzen

Entree volwassenen: € 7,50 p.p.
Entree 4 t/m 17 jaar: €2,50 p.p.
Entrée tot 4 jaar: gratis

Toon kortingen

Openingstijden

geopend dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
zondag en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur
maandag gesloten
LET OP: donderdag 22 november gesloten ivm besloten evenement

Deze locatie wordt verbouwd vanaf 5 november 2018. De tentoonstellingen Geschiedenis van de stad en Rotterdammers en hun stad zijn wel toegankelijk, maar je kan hinder ondervinden van het geluid van de verbouwing. Entrée is daarom gratis vanaf 3 november t/m 14 december 2018.

Openingstijden voor vakanties en feestdagen

Pp Pers 3 Bewerkt

Op vrijdag 11 januari vindt de zinderende opening plaats van Party People. Een tentoonstelling over twee generaties uitgaanscultuur waarbij actuele ontwikkelingen in de Rotterdamse uitgaansscene worden gekoppeld aan de periode waarin het allemaal begon: de jaren '90. Party People wordt een underground feest van herkenning voor ieder feestbeest of vervent clubber die ooit een stap in het Rotterdamse uitgaansleven heeft gezet.

gastcuratoren
Voor deze tentoonstelling en de randprogrammering wordt samengewerkt met de authentieke Rotterdamse makers. Party-icoon Ted Langenbach en woordkunstenaar Derek Otte zoomen als gastcuratoren in op de Rotterdamse undergroundscene van eind jaren ’80 en begin jaren ’90. Dé periode waarin een DANCE-HOUSE-HIPHOP cultuur van (inter)nationale betekenis opkomt in Rotterdam.

DJ & festivalorganisator Frank Dros en fotografe Naomi van Heck, kenners van en spelers in de huidige uitgaansscene, zoomen in op de actualiteit. Muziek, mode, fotografie, video, graphics, literatuur, spoken word, performance, art en design komen samen in een meeslepende tentoonstelling.

Party People geeft een inside view vanuit diverse disciplines variërend van dj's, mc's, muzikanten en producers tot stylisten, modeontwerpers, fotografen en verzamelaars. De tentoonstelling werkt als een reis door de Rotterdamse nacht waarbij de bezoeker allerlei facetten van uitgaan kan meebeleven.