Museum Rotterdam

Tentoonstelling

 

Party People

Datum

-

Locatie Timmerhuis

Museum Rotterdam, Rodezand 26, Rotterdam

Prijzen

Entree volwassenen: € 9,- p.p.
Entree t/m 17 jaar: gratis

Koop hier je entreebewijs

Toon kortingen

Openingstijden

geopend dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur
zondag en feestdagen van 11:00 tot 17:00 uur
maandag gesloten (scholen kunnen op maandag terecht na overleg met onze afdeling Reserveringen)

Wil je met een groep komen?
Dat is mogelijk vanaf 15 personen, wel vooraf aanmelden a.u.b.

Mail naar reservering@museumrotterdam.nl

Openingstijden voor vakanties en feestdagen

Pp Pers 3 Bewerkt

Party People is een tentoonstelling over twee generaties uitgaanscultuur waarbij actuele ontwikkelingen in de Rotterdamse uitgaansscene worden gekoppeld aan de periode waarin het allemaal begon: de jaren '90. Party People is een underground feest van herkenning voor ieder feestbeest of fervent clubber die ooit een stap in het Rotterdamse uitgaansleven heeft gezet.

Voor deze tentoonstelling en de randprogrammering is samengewerkt met de authentieke Rotterdamse makers. Party-icoon Ted Langenbach en woordkunstenaar Derek Otte zoomen als gastcuratoren in op de Rotterdamse undergroundscene van eind jaren ’80 en begin jaren ’90. Dé periode waarin een DANCE-HOUSE-HIPHOP cultuur van (inter)nationale betekenis opkomt in Rotterdam.

DJ & festivalorganisator Frank Dros en fotografe Naomi van Heck, kenners van en spelers in de huidige uitgaansscene, zoomen in op de actualiteit. Muziek, mode, fotografie, video, graphics, literatuur, spoken word, performance, art en design komen samen in deze meeslepende tentoonstelling.

In de tentoonstelling ga je op in het uitgaansleven van de stad; maak kennis met de doorhost, dj’s en mc’s, klim het podium en de dansvloer op, vergaap je aan de uitgaansmode en onderga de mysterieuze darkroom en de beruchte afterparty. Overal klinkt de onmisbare muziek. Een taxirit door de stad brengt je weer terug.