Museum Rotterdam

Tentoonstelling (gearchiveerd)

 

Museum Rotterdam Lab

Wie aan Rotterdam denkt, ziet moderne architectuur en machtige havens voor zich. Wie inzoomt ziet meer, veel meer. Onze stad is afwisselend, veelkleurig en altijd in beweging. Toch is in die veelzijdigheid een onmiskenbare Rotterdamse mentaliteit te herkennen, die je terug ziet in thema’s als zorg, vernieuwing, werk, groen, culturen en sport.

Ontmoet de inspirerende Rotterdammers die werk maken van die Rotterdamse thema’s. Ze dragen ieder op hun manier bij aan de ontwikkeling van de stad. Historische objecten en verhalen verbinden Rotterdammers van nu met vroeger. Het laat zien dat niet alleen hun uitdagingen van alle tijden zijn, maar ook de Rotterdamse aanpak.

Museum  Rotterdam  Lab Door  Desiree  Schippers Web
Bron: Desiree Schippers

Net als de stad is deze tentoonstelling nooit af: in ons Lab werken studenten social work van de Hogeschool Rotterdam met Rotterdammers aan hun stad. Een werkplaats voor ideeën en bijeenkomsten over Rotterdam. Praat, denk of luister mee tijdens verhalencafés, in de verhalenwerkplaats en bij andere activiteiten.

In het Lab volgen we ook onze speciale collectie verhalen en objecten van de hedendaagse stad, Echt Rotterdams Erfgoed. De rol van dit erfgoed is nog niet uitgespeeld: je ziet in dit Lab hoe het actief is in de stad. Museum Rotterdam verzamelt dit Echt Rotterdams Erfgoed samen met Rotterdammers. Zij weten wat en wie belangrijk is in hun omgeving. Met hen ontrafelen we het DNA van de stad.

Img 2810
Img 2819

Gearchiveerde tentoonstelling

Deze tentoonstelling liep van 6 februari 2016 tot 1 januari 2021 in Museum Rotterdam.