Museum Rotterdam

Tentoonstelling

 

Museum Rotterdam Lab

Wie aan Rotterdam denkt, ziet moderne architectuur en machtige havens voor zich. Wie inzoomt ziet meer, veel meer. Onze stad is afwisselend, veelkleurig en altijd in beweging. Toch is in die veelzijdigheid een onmiskenbare Rotterdamse mentaliteit te herkennen, die je terug ziet in thema’s als zorg, vernieuwing, werk, groen, culturen en sport.

Ontmoet de inspirerende Rotterdammers die werk maken van die Rotterdamse thema’s. Ze dragen ieder op hun manier bij aan de ontwikkeling van de stad. Historische objecten en verhalen verbinden Rotterdammers van nu met vroeger. Het laat zien dat niet alleen hun uitdagingen van alle tijden zijn, maar ook de Rotterdamse aanpak.

Museum  Rotterdam  Lab Door  Desiree  Schippers Web
Bron: Desiree Schippers

Net als de stad is deze tentoonstelling nooit af: in ons Lab werken studenten social work van de Hogeschool Rotterdam met Rotterdammers aan hun stad. Een werkplaats voor ideeën en bijeenkomsten over Rotterdam. Praat, denk of luister mee tijdens verhalencafés, in de verhalenwerkplaats en bij andere activiteiten.

In het Lab volgen we ook onze speciale collectie verhalen en objecten van de hedendaagse stad, Echt Rotterdams Erfgoed. De rol van dit erfgoed is nog niet uitgespeeld: je ziet in dit Lab hoe het actief is in de stad. Museum Rotterdam verzamelt dit Echt Rotterdams Erfgoed samen met Rotterdammers. Zij weten wat en wie belangrijk is in hun omgeving. Met hen ontrafelen we het DNA van de stad.

Img 2810
Img 2819

Datum

Permanente tentoonstelling

Locatie Timmerhuis

Museum Rotterdam, Rodezand 26, Rotterdam

Prijzen

Entree volwassenen: € 9,- p.p.
Entree t/m 17 jaar: gratis
Eerste zaterdag van de maand gratis toegang

Koop hier je entreebewijs

Toon kortingen

Openingstijden


LET OP: Beide museumlocaties gesloten t/m 1 juni

Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur
Zondag en feestdagen van 11:00 tot 17:00 uur

Tijdens de landelijke schoolvakanties op maandag open van 10:00 tot 17:00 uur

Buiten de landelijke schoolvakanties op maandag gesloten (scholen kunnen op afspraak terecht na overleg met onze afdeling Reserveringen)

Wil je met een groep komen?
Dat is mogelijk vanaf 15 personen, wel vooraf aanmelden a.u.b.

Mail naar reservering@museumrotterdam.nl

Openingstijden voor vakanties en feestdagen