Museum Rotterdam

Collectie

Witte japon met tule bestaande uit een rok en japonlijfje

Beeld 1
Beeld 2
Beeld 3

Vorig object Terug naar zoekresultaten

Objectgegevens

titel Witte japon met tule bestaande uit een rok en japonlijfje
beschrijving Japonlijfje (1): heeft driekwart mouwen bestaand uit gedecoreerd kant en ruches aan de onderkant. Op de rug wordt het lijfje gesloten door haken en ogen, beginnen bij de linkerschouder schuin naar beneden en loopt dan recht naar beneden tot de onderkant van het lijfje. Aan beide kanten van de rij haken is een strook gedecoreerd kant genaaid die over de schouders naar de voorkant van het lijfje lopen en daar de linker strook de rechter overlapt. Het decolleté is afgesloten door gedecoreerd kant dat tussen de twee stroken is bevestigd. Rondom het lijfje lopen drukknopen voor het bevestigen van de rok. Rok (2): witte onderrok met daaroverheen een rok van gedecoreerd kant. Decoraties beginnen pas op één derde van de rok bestaande uit een ruches en rijen met bolletjes en gaan over in kleine ruches met bloemetjes.
trefwoorden rok, lijfje, japon, bovenkleding, vrouwenkleding, kleding, kostuum
datering 1880 - 1910
technieken textiel
materiaal kant, katoen, metaal, tule
afmetingen (cm) nr.1: schouder br 15,0 / mouw lg 35,0 / rug lg 38,0 / br onderkant 36,0 / nr.2: taille br 38,0 / lg 97,0 / br onderkant 86,0
associatie kleden, vrouw
vorm & decoratie flora, bloem, jurk
inventarisnr. Museum Rotterdam 27884-1-2

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken