Museum Rotterdam

Collectie

Oranje herinneringsdoek met in zwart portret Wilhelmina en “Ter herinnering aan het 25 Jarig Regeerings Jubileum 1898 - 1923”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Oranje herinneringsdoek met in zwart portret Wilhelmina en “Ter herinnering aan het 25 Jarig Regeerings Jubileum 1898 - 1923”
beschrijving Vierkant oranje zijden doek, met zwart bedrukt. Rondom kader en tekst met portret en profile van koningin Wilhelmina.
trefwoorden herinneringsdoek, zakdoek, kledingaccessoire, kostuum
opschrift / merk Binnen kader: "Ter Herinnering aan het / 25 Jarig Regeerings Jubileum" en aan weerszijden van het portret "1898 - 1923". Gestempeld links op onderrand: "Gerzon's Modemagazijnen".
vervaardiger opdrachtgever: Gerzon
datering 1923
technieken textiel
materiaal zijde, satijn
afmetingen (cm) hg 22,0 / br 21,0 / dp 0,2
associatie herinneren, jubileum, feest, 25 jarig, koningin, koningin Wilhelmina, Wilhelmina, Oranje, Oranjehuis, koningshuis
vorm & decoratie kleding, vrouw, adellijk persoon, persoon
inventarisnr. Museum Rotterdam 64787

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken