Museum Rotterdam

Collectie

Donkerrode opwindauto met ‘echte’ versnellingsbak in het dashboard, “Schuco Examico 4001”, met originele doos en handleiding

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Donkerrode opwindauto met ‘echte’ versnellingsbak in het dashboard, “Schuco Examico 4001”, met originele doos en handleiding
beschrijving Speelgoedauto gebaseerd op de BMW 328. Tweezitter met bordeauxrode carrosserie, rode bank en velgen. Onderzijde en banden zwart. Dashboard met stuur, versnellingen en handrem. Links de koppeling. Gat voor opwindsleutel in linker achterspatbord. Zwart bordje met merknaam bij achterbumper. Op de rechthoekige door is de auto afgebeeld met Nederlandse tekst. De handleiding is een vijfmaal gevouwen papier met rode instructietekeningen.
trefwoorden auto, transportmiddel, vervoermiddel, speelgoed, ontspanningsmiddel
opschrift / merk Onderzijde auto en gedrukt doos en handleiding: "Schuco Examico 4001". Bordje achterbumper: "Schuco"; onderzijde auto: "BREVETÉ FRANCE S.G.D.G. IMPORTÉ D'ALLEMAGNE MADE IN GERMANY". Op doos: onder meer "achteruit", "rust", "1e versnelling"; in potlood: "2,75" (vermoedelijk oorspronkelijke prijs). Voorzijde handleiding: "De oefenauto voor alle liefhebbers van autorijden", en onder meer "Verkeersteekens, die iedere autorijder moet kennen".
vervaardiger Schuco
plaats vervaardiging Duitsland, Neurenberg
datering 1936 - 1942
technieken geperst
materiaal metaal, kunststof
afmetingen (cm) auto: hg 6,0 / br 6,0 / lg 14,5 / doos: hg 5,5 / br 6,0 / lg 14,5
associatie spelen, rijden, vervoeren, verpakken, instrueren, rijles, BMW, jongen
vorm & decoratie speelgoedauto, rijtuig, vervoermiddel
inventarisnr. Museum Rotterdam 66028-A-D

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken