Museum Rotterdam

Collectie

Rechthoekig rood winkelblik, met scharnierend deksel, met aan voorkant in goud “Minderop’s Keurvorst Koffie en Thee …”, aan zijkant in goud “Minderop & Zonen, Rotterdam …”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Rechthoekig rood winkelblik, met scharnierend deksel, met aan voorkant in goud “Minderop’s Keurvorst Koffie en Thee …”, aan zijkant in goud “Minderop & Zonen, Rotterdam …”
beschrijving Rechthoekig. Scharnierend deksel. Op de rand van de voorzijde van het deksel hoort een knop te zitten. Deksel wordt na openen door kettinkje op zijn plaats gehouden. Rood fond. In goud en zwart belettering en medaillons, omrand met pseudo eikenloof. Ovale band met opschrift. Binnen het ovaal buste van man met lang golvend haar. Hij draagt een harnas en sjerp schuin over de borst. Binnenzijde zilverkleurig.
herkomst Afkomstig van de Zusters Soc. van Jezus, Maria en Jozef, Mathenesserlaan 166b, Rotterdam.
trefwoorden koffieblik, theebus, winkelblik, voorraadblik, blik, houder
opschrift / merk Transfer (?) voorzijde: "Minderop's keurvorst koffie en thee". Keerzijde: "Minderop's keurvorst tabak". In ovale band: "in de keurvorst van Keulen". Deksel: "Minderop + zonen Rotterdam". Voorzijde: "Wed. J. Bekkers + zoon Dordrecht Holland".
vervaardiger fabrikant: wed. J. Bekkers & zoon
plaats vervaardiging Nederland, Dordrecht
datering 1900 - 1925
technieken vertind, geverfd, transfer
materiaal blik, ijzer, tin, verf
afmetingen (cm) hg 37,0 / br 42,0 / dp 29,5
associatie Rotterdam, Stadscentrum, Oude Westen, Dijkzigt, Mathenesserlaan, klooster, verpakken, opslaan, Van Rossem's Troost
vorm & decoratie verpakking, flora, figuur, man, lichaamspantser
inventarisnr. Museum Rotterdam 66145

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken