Museum Rotterdam

Collectie

Voetlange rok van donkerblauwe zijde met applicatie van bloemvormen in wit lakskai, met mouwloze blouse van donkerblauwe zijde met sjaalkraag, “Cargelli”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Voetlange rok van donkerblauwe zijde met applicatie van bloemvormen in wit lakskai, met mouwloze blouse van donkerblauwe zijde met sjaalkraag, “Cargelli”
beschrijving De blouse (1) is van donkerblauw zijde en mouwloos. Het achterpand heeft twee coupenaden die de blouse achter wat tailleren. het voorpand is aan een korte schouderpas gerimpeld. De kraag eindigt voor in twee afgeronde langere flappen. Middenvoor loopt een blinde ritssluiting. De onderrand van de blouse is alleen met een zigzagrandje afgewerkt. De rok (2) bestaat uit twee lagen. De onderrok is van glanzende donkerblauwe voeringstof of zijde? Deze rok is lang en loopt wijd uit. Daaroverheen is een rok van een fijne doorzichtig donkerblauw zijde vastgenaaid. Deze is nog groter van formaat en aan de taille gerimpeld. Deze bovenste laag is geappliqueerd met vierbladige bloemvormen in wit lakskai. Het 'bloemhart' is open, waardoor de donkerblauwe voeringstof goed zichtbaar is. Zowel de tailleband als de onderrand van het bovenste rokdeel is met een witte zijden bies afgewerkt.
trefwoorden rok, blouse, ensemble, bovenkleding, vrouwenkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk Labels in blouse: "Cargelli / Rotterdam / Holland" en "Rue de la Paix / Tissu de France".
vervaardiger Cargelli (Rotterdam 1930 - Lalinde 2015)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1971
technieken textiel, machinaal genaaid, handgenaaid, geappliqueerd
materiaal zijde, kunstvezel, kunststof
afmetingen (cm) nr.1: middenachter lg 69,0 / schouder br 40,0 / onder br 52,0 / nr.2: middenachter lg 110,0 / taille br 32,0 / onder br 230,0
associatie vrouw, kleden, Rotterdam, couture collectie, couture, Carl Gellings, Cargelli
vorm & decoratie flora, bloem
inventarisnr. Museum Rotterdam 67289-1-2

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken