Museum Rotterdam

Collectie

Hoogtezon, “Philips Ultraphil” met ultraviolette en infrarode lamp, in doos met gebruiksaanwijzing en zonnebril

Beeld 1
Beeld 2
Beeld 3

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Hoogtezon, “Philips Ultraphil” met ultraviolette en infrarode lamp, in doos met gebruiksaanwijzing en zonnebril
beschrijving De langwerpig, rechthoekige doos voor de Ultraphillamp is beplakt met veelkleurige voorstellingen van deze lamp. De forse lamp verloopt conisch naar de bajonetsluiting voor de fitting. Hij is melkwit van kleur en geeft ultraviolet licht. De gloeilamp is beschermd door een conische kooi die samengesteld is door staafjes. Hierop een schildje met het merk van Philips. Het apparaat is door middel van een sleutel verstelbaar en heeft een wit snoer en stekker. De bijbehorende extra lamp is identiek aan de eerdergenoemde, maar heeft een rood venster; deze lamp geeft infrarood licht en (dus) warmte. De bijbehorende hoge vierkante doos is aan twee zijden bedrukt: twee zijden verbeelden de warmte die de lamp produceert, twee andere zijden illustreren blessures, pijn of ziekte waartegen de lamp helpt. De afbeeldingen zijn uitgevoerd in de kleuren wit, blauw en rood. De bijbehorende oogbeschermer bestaat uit twee 'schaaltjes' die onderling met dun zwart elastiek verbonden zijn; daarmee klemt de bril ook om het hoofd. De gebruiksaanwijzing is een oblong boekje met op de kaft een vrouw die gebruik maakt van de lamp.
trefwoorden hoogtezon, lamp, verlichtingsmiddel
opschrift / merk Op de doos van het apparaat: "PHILPS" en "ULTRAPHIL / MADE IN HOLLAND ... / Kl 2800 N / 03 220-230v.". Op de doos van de rode, infrarode lamp: "PHILIPS" en "INFRAPHIL / 220-230 V 150 W B 22d-3 / M4 TYP 13373F/ 479 / MADE IN HOLLAND".
vervaardiger fabrikant: Philips
plaats vervaardiging Nederland, Eindhoven
datering 1952 - 1956
materiaal metaal, glas, kunststof, karton, papier, elastiek
afmetingen (cm) in doos: hg 25,0 / br 33,5 / dp 18,5
associatie zonnen, medisch handelen, spierpijn, vitamine, Philips, Ultraphil, Infraphil
vorm & decoratie logo, beeldmerk
inventarisnr. Museum Rotterdam 72744-A-F

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken