Museum Rotterdam

Collectie

Kleine beurs of portemonnee van schildpad met bewerkt zilveren beslag, binnenwerk donkergroen leer, op deksel initialen “M H”, drie vakken

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Kleine beurs of portemonnee van schildpad met bewerkt zilveren beslag, binnenwerk donkergroen leer, op deksel initialen “M H”, drie vakken
beschrijving Schildpad in zilveren montuur, lederen binnenzijde; het zilveren montuur met een tandlijst om het leer gezet; trapezium-vormig met iets gecontourneerde bovenrand; aan de voorzijde op het midden liggend ovaal zilver; binnenzijde drie vakjes in harmonica-plooi. Uitgezaagd zilveren montuur in C-voluten en ranken, op de vier hoeken uitgezaagd in klavervorm en halve maantjes, gegraveerd met ranken.
trefwoorden portemonnee, portefeuille, houder
opschrift / merk Opschrift gegraveerd op zilveren middenstukje: "MH". Twee zilvermerkjes ingeslagen op montuur aan achterzijde, een zwaard en sterren.
datering 1850 - 1870
materiaal schildpad, leer, zilver
afmetingen (cm) hg 6,0 / br 8,0 / dp 2,0
associatie opslaan
vorm & decoratie harmonica, trapezium, maan, flora, klaver, rank, blad, voluut
inventarisnr. Museum Rotterdam 73008

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken