Museum Rotterdam

Collectie

Platte brillenkoker met scharnierende klep, aluminium met ingeperst vlechtwerkmotief, voering van bruin fluweel, met etiket “Schulte Optical Co”

Beeld 1

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Platte brillenkoker met scharnierende klep, aluminium met ingeperst vlechtwerkmotief, voering van bruin fluweel, met etiket “Schulte Optical Co”
beschrijving Platte brillenkoker van aluminium met een ingeperst vlechtwerkmotief. De koker heeft scharnieren aan één lange zijde. De korte zijden lopen naar binnen toe afgerond. Het onderste deel van de koker heeft een naar binnen gevouwen rand waar de klep, die iets minder breed is, overheen valt. De binnenzijde van de koker is beplakt met beige fluweel. Centraal op de binnenzijde van het deksel zit op het fluweel een zwart met goudkleurig etiketje geplakt waarop de gegevens van de opticien staan vermeld.
trefwoorden brillenkoker, koker, houder
opschrift / merk Op etiket in deksel: "Schulte Optical Co, 1296 Broadway, New York".
datering 1920 - 1950
materiaal metaal, aluminium, fluweel, papier
afmetingen (cm) hg 1,5 / br 5,5 / dp 13,5
associatie kleding, opslaan, beschermen
vorm & decoratie vlecht
inventarisnr. Museum Rotterdam 79378-2

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken