Museum Rotterdam

Collectie

Grafisch paneel uit de serie Jong! 1997 “GIRL POWER” “Smack my bitch up”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Grafisch paneel uit de serie Jong! 1997 “GIRL POWER” “Smack my bitch up”
beschrijving De Pepsi-cultuur ('live life to the max') viert hoogtij. Extreme sports (golfsurfen/snowboarden) worden mainstream (model 4). Onderaan het beeldmerk van Quiksilver, een berg en een golf. Pepsi heeft zich met een blauw blikje onderscheiden van zijn grootste concurrent en identificeert zich door reklamespots met deze stoere Funsports. Ook sponseren zij grote popsterren zoals de Spice Girls met hun lijfkreet: Girlpower! (model 2). Het kruis is gevormd uit de control-pad van een Sony Playstation, inmiddels de meest gebruikte spelletjescomputer. De space-surf letters worden veel gebruikt voor flyers en uitgaansbladen (Bassic Groove, Strictly). Het Stanische teken staat voor de opleving van de romantische gothic-cultuur (model3) waarvan later Marilyn Manson een grote exponent wordt. 'Smack my bitch up' is een grote hit van The Prodigy, die heftige alternatieve dansmuziek maakt waarbij een door MTV gecensureerde videoclip hoort.
trefwoorden foto, beeldmateriaal
opschrift / merk "1997 / GIRLPOWER / SMACK MY BITCH UP"
vervaardiger grafische beelden: 75B, Robert Beckland, Rens Muis, Pieter Vos / concept: Ari Versluis, Ellie Uyttenbroek, Isis Vaandrager, 75B
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1999
materiaal kunststof
afmetingen (cm) circa: hg 242,0 / br 127,0
associatie fotografie, Jong!, jongerencultuur, jaren negentig, jaren 90, Rotterdam
inventarisnr. Museum Rotterdam 80723-40

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken