Museum Rotterdam

Collectie

Gloeilamp van “PHILIPS” in golfkartonnen verpakking

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Gloeilamp van “PHILIPS” in golfkartonnen verpakking
beschrijving Cilindrische verpakking van golfkarton met reclame opdruk en gloeilamp. Op de verpakking steeds een diagonaal verspringende afbeelding van een schematisch weergegeven gloeilamp en tekst. Gloeilamp met matglas, type aanduiding en grote koperen fitting. De kartonnen koker is onder en boven naar binnen gevouwen, het omgevouwen gedeelte beschermt de lamp en houdt deze op zijn plaats. De koker is dichtgeplakt met papieren plakband, waarop het type van de lamp is gestempeld.
herkomst Uit kruidenierswinkel van A. Bijl aan de Zestienhovenstraat 12a te Rotterdam, geƫxploiteerd van 1910-1968 door twee generaties Bijl.
trefwoorden lamp, verlichtingsmiddel, productverpakking, houder
opschrift / merk Op zijkant: zeven keer "PHILIPS". Bovenop de lamp: "PHILIPS, 220 230V, 75 WATT, 975 LM, *", in het midden het logo van de Philips fabrieken.
vervaardiger Philips
plaats vervaardiging Nederland, Eindhoven
datering 1950 - 1960
materiaal glas, koper, karton, inkt
afmetingen (cm) verpakking: hg 12,9 / dm 6,8
associatie Rotterdam, Noord, Liskwartier, Zestienhovenstraat, reclame, kruidenier, detailhandel, woning inrichten, verlichten, verpakken, winkel, bedrijf, Bijl
vorm & decoratie logo, beeldmerk, verpakking
inventarisnr. Museum Rotterdam 81702-A-B

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken