Museum Rotterdam

Collectie

Flesje brillantine (A), in de originele verpakking (B), “Soir de Paris”, kapper Van Vliet

Beeld 1

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Flesje brillantine (A), in de originele verpakking (B), “Soir de Paris”, kapper Van Vliet
beschrijving Glazen fles met een ovaal voetje. Bovenste deel van de fles heeft platte vlakken en loopt naar onderen schuin af. De fles heeft een witte kunststof schroefdop. De fles is gevuld met een groenblauwe vloeistof en de fles heeft op de platte vlakken een opgedrukte tekst in wit. De verpakking is een doos. Deze is hoog en rechthoekig en van karton. Te openen aan de bovenzijde en onderzijde. Het fond is helder blauw en met tekst in wit. Op één zijde een afbeelding van een gestileerde Eiffeltoren met eronder balkjes, vlakjes, sterretjes en rondjes.
herkomst Afkomstig uit de inboedel van kapsalon Van Vliet aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Opgericht in 1933 en na het overlijden van de eigenaar in 1973 gesloten. De echtgenote deed de verkoop van parfums, bijous, lichaamsproducten en dergelijke in een kleine ruimte vooraan in de zaak met toonbank en vitrine. Waarschijnlijk afkomstig uit ladenkastjes en vitrines vooraan. Volle doosjes met bijous en dergelijke stonden in een ingebouwde kast achter in de kapsalon.
trefwoorden fles, doos, productverpakking, houder
opschrift / merk Fles: "Brillantine / SOIR de PARIS / BOURJOIS / PARIS / FRANCE", achterzijde prijsplakker "3,95". Deksel: "Brillantine / SOIR de PARIS", voorzijde "Brillantine / SOIR de PARIS / BOURJOIS / PARIS", smalle zijden respectievelijk "FRANCE", waar overheen deels de prijsplakker met "395" en "PARIS", achterzijde "BB" en "338.017" en "MADE IN FRANCE".
vervaardiger Bourjois
plaats vervaardiging Frankrijk, Parijs
datering 1950 - 1973
materiaal karton, inkt, glas, kunststof
afmetingen (cm) a: hg 11,0 / br 4,3 / dp 3,0 / b: hg 11,1 / br 4,8 / dp 3,1
associatie verpakken, reclame, uiterlijke verzorging, kapper, Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Charlois, Wolphaertsbocht, Van Vliet, verkoop, voorraad, Eiffeltoren
vorm & decoratie verpakking
inventarisnr. Museum Rotterdam 84134-A-B

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken