Museum Rotterdam

Collectie

Stuk zeep in de originele verpakking, met productinformatie, “TABAC / LUXURY SOAP”, kapper Van Vliet

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Stuk zeep in de originele verpakking, met productinformatie, “TABAC / LUXURY SOAP”, kapper Van Vliet
beschrijving Stuk lichtbruine zeep (A) in een wit papier verpakt met opdruk in wit. In de zeep de merknaam en het beeldmerk gedrukt. De zeep zit in een rechthoekige doos (B) van bedrukt karton. Klepjes aan de bovenzijde en onderzijde. Wit fond met opdruk in bruine tinten, goudkleur en rood. In de doos zit een opgevouwen papier met productinformatie (C), opdruk in bruin met tekeningen van de producten en tekst in het Engels en Duits.
herkomst Afkomstig uit de inboedel van kapsalon Van Vliet aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Opgericht in 1933 en na het overlijden van de eigenaar in 1973 gesloten. De echtgenote deed de verkoop van parfums, bijous, lichaamsproducten en dergelijke in een kleine ruimte vooraan in de zaak met toonbank en vitrine. Waarschijnlijk afkomstig uit ladenkastjes en vitrines vooraan. Volle doosjes met bijous en dergelijke stonden in een ingebouwde kast achter in de kapsalon.
trefwoorden zeep, productverpakking, houder
opschrift / merk Doos: "LUXURY SOAP / TABAC ORIGINAL / Lüxüry soap / ORIGINAL MÄURER + WIRTZ / NET WT. 3½ OZ. 100g". Onderzijde: "TABAC ORIGINAL / LUXURY SOAP / No. 80501.2 / Made in West Germany".
vervaardiger Mäurer & Wirtz
plaats vervaardiging Duitsland, Stolberg
datering 1960 - 1973
materiaal papier, karton, zeep
afmetingen (cm) hg 8,0 / br 6,7 / dp 4,2
associatie verpakken, reclame, man, uiterlijke verzorging, kapper, Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Charlois, Wolphaertsbocht, Van Vliet, verkoop, voorraad, zeep
vorm & decoratie verpakking
inventarisnr. Museum Rotterdam 84137-A-C

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken