Museum Rotterdam

Ontdek

Bruikleen gevelsteen a.s.r.

Video not found

Naar aanleiding van het 300-jarig bestaan van a.s.r. verzekeringen is er door a.s.r. een tentoonstelling gemaakt waar een gevelsteen oude hoofdpoort uit 1720 met het wapen van Rotterdam door Museum Rotterdam in bruikleen is gegeven. In de filmpjes is te zien hoe de overdracht van de gevelsteen heeft plaatsgevonden en welke weg deze gevelsteen heeft afgelegd om te komen waar het nu is.

Aan de hand van unieke stukken als beelden, bode versierselen, boeken, polissen, affiches, kalenders, emaille borden, filmpjes en een VR experience geeft de tentoonstelling een overzicht van een bijzondere geschiedenis van het bedrijf a.s.r. en de ontwikkeling in verzekeringsland.

Daarnaast zijn er bijzondere bruiklenen te bewonderen zoals de bibliotheekkast en twee gevelbeelden van het jugendstil kantoorgebouw van Levensverzekering Maatschappij Utrecht. De tentoonstelling is voor iedereen vrij toegankelijk op werkdagen. Op verzoek zijn voor groepen presentaties en rondleidingen mogelijk.

Kijk voor een bezoek aan en meer informatie over de tentoonstelling 'a.s.r. doet het, al 300 jaar' inclusief een filmpje over de opening van de tentoonstelling op de website van a.s.r.: www.asrnederland.nl.

Video not found