Museum Rotterdam

Ontdek

Herenschoen Corbeau (2008)

Goud Corbeau

Jarenlang was de exclusieve dames- en herenschoenenwinkel van Corbeau gevestigd aan de West-Kruiskade. Voor de oorlog een straat met luxe winkels, waaronder een fijne banketbakkerij, een toonaangevende woonwinkel en een deftige bontzaak.

Toen de buurt in de jaren '60 en ‘70 kleurrijker werd, raakten de traditioneel zwarte en bruinleren schoenen uit de mode. De nieuwe klanten vroegen om hippe modellen in felle kleuren. Corbeau liet opvallende schoenen maken die nergens anders te koop waren. “Onalledaags, luxe en een tikkeltje brutaal” zeggen ze zelf. En die stijl sloeg aan. Goed geklede buurtbewoners, artiesten en sterren uit de showbusiness zijn al tientallen jaren dol op deze extraverte kwaliteitsschoenen.

Paar herenschoenen van goud leer, met puntige lange neus, kleine hak, "Corbeau"

Collectie: Paar herenschoenen van goud leer, met puntige lange neus, kleine hak, “Corbeau”

Paar herenschoenen van leer met gouden laag, met puntige lange neus, kleine houten hak, “Corbeau”, leren zool, lichtbruine veters, gouden tong. De veters zijn niet tot in het bovenste gaatje…
Meer info

Paar herenschoenen van leer met gouden laag, met puntige lange neus, kleine houten hak, “Corbeau”, leren zool, lichtbruine veters, gouden tong. De veters zijn niet tot in het bovenste gaatje geknoopt. Maat 39.

Datering: 2008

Materiaal: kunststof

Vervaardiger: Corbeau

Herkomst: schoenenwinkel Corbeau, West-Kruiskade 2, Rotterdam

Meer over dit collectiestuk