Museum Rotterdam

Ontdek

Melody

Melody

Melody

Melody heeft ervoor gekozen om het pepita-rokje uit onze collectie te bekijken in ons depot:

"Ik heb gekozen voor deze rok, want ik vind het een leuke rok waar je veel inspiratie uit kan halen. Het lijkt een beetje op de lange rokken die je tegenwoordig ook veel ziet. De rok heeft een tailleband met knopen wat ik ook heel leuk vind om dat te gebruiken bij mijn kledingstuk. De rok komt tot ongeveer je knieën denk ik. Het is ook leuk dat het een losse rok is, omdat je tegenwoordig veel strakke rokken ziet. Ik vind het in het algemeen een hele leuke rok en het is ook leuk om te zien dat het best veel op moderne rokken lijkt."

Wit / bordeaux bedrukt pepita rokje, gerend

Collectie: Wit / bordeaux bedrukt pepita rokje, gerend

St. Historisch Kostuummuseum.
Meer info

St. Historisch Kostuummuseum.

Datering: 1950 - 1975

Materiaal: katoen

Meer over dit collectiestuk


Melody heeft de rok gemaakt van de outfit van groep 1.

"De rok die ik heb gemaakt vind ik er best veel op lijken. De vorm is bijna hetzelfde en ik heb ook een Breede tailleband met 2 knopen. ik heb er een moderne draai aan gegeven door een split toe te voegen."

Zij zich ook heeft laten inspireren door de feestrok (het patchwork) en een combinaison (het kanten randje) uit onze collectie.

Nationale feestrok, knielange rok van verschillende opgenaaide lapjes

Collectie: Nationale feestrok, knielange rok van verschillende opgenaaide lapjes

Nationale feestrok, verschillende lapjes stof samengevoegd op één ondergrond. Rode tailleband en rode punten langs de zoom, op elke punt een geborduurd jaartal oplopend van 1945 tot 1960, op één punt “5 mei”.…
Meer info

Nationale feestrok, verschillende lapjes stof samengevoegd op één ondergrond. Rode tailleband en rode punten langs de zoom, op elke punt een geborduurd jaartal oplopend van 1945 tot 1960, op één punt “5 mei”. Op één van de lapjes het ronde stempel van het Rokkenregister van het Nationale Instituut. Op bijgevoegde kopie van de inschrijving in het Rokkenregister heeft deze rok nr. 278.

Datering: 1948

Materiaal: katoen

Vervaardiger: Jansje Hagen

Herkomst: St. Historisch Kostuummuseum.

Meer over dit collectiestuk

Combinaison ofwel hemd van beige zijde met smalle rand crèmekleurig kant als garnering langs borstrand en beenranden

Collectie: Combinaison ofwel hemd van beige zijde met smalle rand crèmekleurig kant als garnering langs borstrand en beenranden

Meer info

Datering: 1875 - 1925

Materiaal: zijde

Meer over dit collectiestuk