Museum Rotterdam

Ontdek

Onder Spanning

Kunnen we leren van de geschiedenis?

Website Experience

Het bombardement op Rotterdam is ruim driekwart eeuw geleden, maar dreunt nog steeds na in onze stad. De Experience in Museum Rotterdam '40-'45 NU zet leerlingen midden in het Rotterdam van mei 1940 met persoonlijke verhalen, indringende beelden en overdonderend geluid. Hoe voelt het als je leven in één klap overhoop wordt gegooid en je vertrouwde omgeving in stukken ligt? Na de schrik, de ontzetting en het verlies zien ze hoe de Rotterdammers samen de schouders eronder zetten. Generaties oude en nieuwe bewoners laten Rotterdam opbloeien tot onze wereldstad.

De Experience is de basis van elk bezoek aan Museum Rotterdam ’40-’45 NU. Na afloop van de Experience begint het educatieve programma.

Programma Onder Spanning
Onder Spanning zet jongeren aan het denken over onze vrijheid. Wat zou jij doen in een verwoeste en bezette stad? Hoe ziet je leven eruit als je vervolgd en onderdrukt wordt? Zijn de dilemma’s uit de Tweede Wereldoorlog heel anders dan de uitdagingen waar we zelf voor staan?

Leerlingen krijgen via video-mapping prikkelende stellingen voorgeschoteld. Het daagt ze uit een mening te vormen over maatschappelijke thema’s én vervolgens hun standpunt te verdedigen. Het vergelijken van dilemma’s van vroeger en nu roept de vraag op: kunnen we leren van de geschiedenis?

Onder Spanning is ontwikkeld door CRITICAL MASS in samenwerking met Bas Kuypers, aannemer in de kunsten, Marbl.TV animation & design en Gepatto Interactive Media.

duur les: 90 minuten
voor wie: VO, MBO (niveau 2 t/m 4), HBO, NT2
kosten: € 100 per klas per sessie (maximaal 25 leerlingen per klas). Excl entreekosten. (BO, VO en MBO betalen geen entree) Betalen met CJP is mogelijk!
locatie: Museum Rotterdam '40 - '45 NU, Coolhaven 375, Rotterdam
telefoon: +31 (0)10 217 67 73
Uitgebreide informatie over deze locatie

Voor meer informatie:
Monique Mulder via reservering@museumrotterdam.nl

Aanmelden via contactformulier