Museum Rotterdam

Ontdek

Veiliggesteld voor het nieuwe stadsmuseum Rotterdam

veiligstellen maquette
veiligstellen maquette Bron: Janneke Reedijk Museum Rotterdam

Maquette van Rotterdam 495 x 381 cm, hoog 90 cm, de maquette bestaat uit 9 delen.

Met het sluiten van het Rotterdam Tourist Information punt en de Rotterdam Discovery in het Schielandshuis, heeft Museum Rotterdam zich over de maquette uit het bezoekerscentrum ontfermd.

De maquette is rond 1990 gebouwd in opdracht van Stadsontwikkeling en heeft toen in het Stadstimmerhuis aan het Marconiplein gestaan. De maquette werd vanaf de bouw constant up to date gehouden door 2 tot 3 vaste medewerkers. In 2010 vond er een ingrijpende verandering plaats: de maquette werd wit gespoten, voorzien van nieuwe basis grondplaten en aangevuld met nieuwe gebouwen en gebouwen die in de planning stonden.

Hans Snijders heeft vanuit Stadsontwikkeling sinds 1995 aan de maquette gewerkt: "Met trots heb ik bijna 30 jaar lang gewerkt aan de maquette. Het is voor mij een grote eer geweest om zo een bijzondere bijdrage te mogen leveren aan de stad. De laatste grote wijziging in 2010 was een omvangrijk project dat veel tijd en inspanning heeft gekost. Ik ben dan ook erg blij dat de maquette nu is veiliggesteld door Museum Rotterdam, en ik hoop dat deze in de toekomst weer een prominente plaats voor het publiek zal krijgen in het nieuwe stadsmuseum."

De overdracht van de maquette is gerealiseerd dankzij de gezamenlijke inspanning van Rotterdam Partners en Museum Rotterdam. De maquette is op dit moment veiliggesteld door Museum Rotterdam, om het uiteindelijk een plek te kunnen geven in het nieuwe stadsmuseum. Samen met de Gemeente Rotterdam wordt er hard gezocht naar een pand voor het nieuwe stadsmuseum.

Demonteren maquette
Demonteren maquette Bron: Janneke Reedijk Museum Rotterdam
Maquette veiliggesteld
Maquette veiliggesteld Bron: Janneke Reedijk Museum Rotterdam