Museum Rotterdam

Tentoonstelling (gearchiveerd)

 

De Bikkel van Rotterdam

op avontuur in het museum!

Museum Rotterdam presenteert samen met Ik in 010, Archeologie Rotterdam (BOOR) en Bibliotheek Rotterdam, de tentoonstelling De Bikkel van Rotterdam.   

Alles bij de tentoonstelling draait om een skelet dat gevonden werd bij de Laurenskerk in Rotterdam. Een skelet is natuurlijk een indrukwekkende archeologische vondst die tot de verbeelding spreekt. Maar dit skelet is meer dan een verzameling botten! Het bevat allerlei sporen die veel zeggen over wie deze man was en wat hij heeft gedaan. 

Bikkel
Bron: Pieter M. Dorrenboom

Dit skelet heeft niet voor niets de bijnaam de Bikkel van Rotterdam. Het is het skelet van een stevige man die leefde in het begin van de 17e eeuw, 1.80m lang was en meerdere botbreuken had. Wie was deze man? Hoe zou hij eruit hebben gezien? Welk botje vertelt welk verhaal?

De tentoonstelling is niet alleen reuze interessant en spannend, maar sluit ook goed aan bij het thema ‘Griezelen’ van de Kinderboekenweek, die van 4 t/m 15 oktober 2017 plaatsvindt. 

educatief programma voor scholen
In een workshop, speciaal ontwikkeld voor groep 5 en 6, gaan leerlingen zelf op onderzoek uit om de achtergrond van deze man te achterhalen. Zij geven het skelet letterlijk een gezicht! Met labjasjes aan gaan de leerlingen ook nog aan de slag met kunststof botten: zelf  voelen hoe een skelet is samengesteld.

Lerarenbijeenkomst: woensdag 27 september om 14.00 tot 15.30 uur in Museum Rotterdam. Tijdens deze bijeenkomst wordt het project en het educatieve materiaal toegelicht

 Zie hier voor meer informatie over de workshop.

herfstvakantie
In de herfstvakantie kan je tijdens openingstijden meedoen met een leuke workshop: maak je eigen skelet! Aanmelden hiervoor is niet nodig.

Gearchiveerde tentoonstelling

Deze tentoonstelling liep van 28 september 2017 tot 12 november 2017 in Museum Rotterdam.