Theo van Pelt, 1993

Van Perron Nul tot nu

Museum Rotterdam, Rodezand 26, Rotterdam

Entree volwassenen: € 7,50 p.p. (€ 9,- per 1-1-2019)
Entree 4 t/m 17 jaar: €2,50 p.p.
Entrée tot 4 jaar: gratis
(per 1-1-2019 t/m 17 jaar gratis)

Toon kortingen

geopend dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
zondag en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur
maandag gesloten

Deze locatie wordt verbouwd vanaf 5 november 2018. De tentoonstellingen Geschiedenis van de stad en Rotterdammers en hun stad zijn wel toegankelijk, maar je kan hinder ondervinden van het geluid van de verbouwing. Entrée is daarom gratis vanaf 3 november t/m 14 december 2018.

Openingstijden voor vakanties en feestdagen

Perron Nul
Bron: Theo van Pelt, 1993

Na de eerste Nederlandse gebruikers zo’n 50 jaar geleden, explodeerde het aantal heroïneverslaafden begin jaren ’80. Duizenden gebruikers zijn constant bezig met hun volgende high, goedschiks of kwaadschiks. Over de hele wereld, van New York tot Berlijn, trekt heroïne jarenlang een vernietigend spoor door de grote steden.

De tentoonstelling Van Perron Nul tot nu laat zien welke vorm de heroïne-epidemie aannam in Rotterdam, hoe er op is gereageerd en waarom heroïne naar de achtergrond is verdwenen. Centraal staat Perron Nul, de opvang voor drugsverslaafden door dominee Visser van de Pauluskerk naast het Centraal Station.