Museum Rotterdam

Tentoonstelling (gearchiveerd)

 

Echte Rotterdammers

Wat maken we nou?

openerm-56

Ambachtelijk maken is weer springlevend in de werkstad. Museum Rotterdam heeft bijna 200 Rotterdammers gevonden die met hart en ziel hun product maken. Ze laten hun vaardigheid en passie in de tentoonstelling zien.

makers-strook

Rotterdamse makers uit het verleden komen in hun werktuigen en producten weer tot leven. Ze sluiten aan bij de huidige trends. We zien overeenkomsten en verschillen: traditie en innovatie, vakgeheim en kennisdeling, vervuiling en duurzaamheid, noodzaak en passie.

Rotterdamse-Makers-vroeger-en-nu-illustratie-ikRotterdam

Ga het bekijken bij Museum Rotterdam in Las Palmas en steek zelf de handen uit de mouwen aan werktafels met thema´s als voedsel, textiel, hout & metaal en assemblage & onderhoud. Ervaar hoe uitdagend en belonend zelf maken is.

maakhetnou-2

Aan het einde van de werktafels wacht het radicale toekomstscenario van de 3D-print revolutie. Maken we straks allemaal alles zelf? Wat gebeurt er met winkels, transport en de haven? Een bedreiging voor Rotterdam of juist een uitdaging?

Wie het allemaal heeft meegemaakt kan even zitten en genieten van een drankje en de heerlijke maaksels van de Rotterdammers van Talentfabriek010.

3d

Gearchiveerde tentoonstelling

Deze tentoonstelling liep van 18 oktober 2014 tot 15 maart 2015 in Museum Rotterdam in Las Palmas.

Bekijk ook