Museum Rotterdam

Collectie

Houten speelkeuken voor kinderen, kast met als keuken ingericht vak, onder twee deurtjes voor keukengerei, links en rechts op panelen leerzaam gedicht

Beeld 1
Beeld 2
Beeld 3

Terug naar “Het keukentje van Sibilla”

Objectgegevens

titel Houten speelkeuken voor kinderen, kast met als keuken ingericht vak, onder twee deurtjes voor keukengerei, links en rechts op panelen leerzaam gedicht
beschrijving Langwerpige rechthoekige keuken geplaatst op bergkastje. Bruin, front grotendeels open. Links en rechts draaggreep. Rechts raam met kruisverdeling. Achterzijde dak rond gat voor schoorsteendoorlaat. Voorzijde dak over hele lengte scharnierende plank. Jaartal op scharnierend dak. Interieur: vloeren en muren gemarmerde plavuizen en tegels. Knopjes om keukenattributen op te hangen. Linker zijkant vaste tweedeurskast. Rechter zijkant aanrecht met twee deurtjes en grijs blad. Gootsteen met reservoir, erboven groene pomp met zwarte zwengel en kraan. Bergkastje onder keuken: bruin, twee deurtjes geflankeerd door panelen. Rondom gesloten, op poten. Versjes op panelen van keuken en bergkastje links en rechts. Interieur: plank met ophanghaakjes.
trefwoorden keuken, kast, meubilair, interieurinrichting, speelgoed, ontspanningsmiddel, model
opschrift / merk Geschilderd voorzijde: "1853". Geschilderd voorzijde panelen: "'t Haardjen om in te stoken ... die het maken liet", "Wanneer het spelen is gedaan ... als zij maar netjes is".
vervaardiger houtbewerker: Te Poel
plaats vervaardiging Nederland, Arnhem
datering 1853
technieken getimmerd, geschilderd
materiaal hout, metaal, messing, zink, verf
afmetingen (cm) hg 139,0 / br 133,0 / dp 65,0
associatie 1868, Sibilla van Embden, spelen, keuken
vorm & decoratie meubel, miniatuur
inventarisnr. Museum Rotterdam 30048-1.A-B

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken