Museum Rotterdam

Ontdek

de bouwplaats

Onderzoek de grenzen van vrijheid

Bouwplaats Uitsnede

Het bombardement op Rotterdam is ruim driekwart eeuw geleden, maar dreunt nog steeds na in onze stad. De Experience in Museum Rotterdam '40-'45 NU zet leerlingen midden in het Rotterdam van mei 1940 met persoonlijke verhalen, indringende beelden en overdonderend geluid. Hoe voelt het als je leven in één klap overhoop wordt gegooid en je vertrouwde omgeving in stukken ligt? Na de schrik, de ontzetting en het verlies zien ze hoe de Rotterdammers samen de schouders eronder zetten. Generaties oude en nieuwe bewoners laten Rotterdam opbloeien tot onze wereldstad.

De Experience is de basis van elk bezoek aan Museum Rotterdam ’40-’45 NU. Na afloop van de Experience begint het educatieve programma.

Programma de bouwplaats
In de bouwplaats leer je hoe je meewerkt aan een fijne stad. Leerlingen bouwen niet met steen en cement, maar met elkaar. Ze gebruiken hiervoor machines als machtssorteerders, tolerantiemeters, spijtbuizen en respectrollen. Spelenderwijs lossen de kinderen conflicten op, onderzoeken de grenzen van de vrijheid en ontdekken het verschil tussen een democratie en een dictatuur.

De leerlingen gaan de bouwplaats op met een iPad. Hierop vullen ze ieder hun eigen keuzes in bij de verschillende onderwerpen. Aan het eind krijgt elk kind een certificaat met hun keuzes en de mogelijke gevolgen. Terug op school kunnen deze certificaten een startpunt zijn voor verdere lessen en discussie.

tijden: ma. t/m vrij. Van 9.00 - 17.00 uur
duur les: 1,5 uur
voor wie: groep 6, 7 en 8 basisonderwijs, leerjaar 1/2/3 VO en MBO (niveau 1 en 2). Betalen met CJP is mogelijk!
kosten: € 100,- per museumles voor maximaal 32 leerlingen
locatie: Museum Rotterdam '40 - '45 NU, Coolhaven 375, Rotterdam
telefoon: +31 (0)10 217 67 73
Uitgebreide informatie over deze locatie

Voor meer informatie:
Monique Mulder via reservering@museumrotterdam.nl

Aanmelden via contactformulier