Museum Rotterdam

Ontdek

PERSBERICHT: De Aanval verwelkomt 20.000ste bezoeker

verhaal strijd om Rotterdam druk bezocht

20000550

De 20.000ste bezoeker van de tentoonstelling De Aanval in de Onderzeebootloods is vandaag verwelkomd door Museum Rotterdam, Stadsarchief Rotterdam en MHM Berlin-Gatow. Jan en Reinie Luijbregts uit Rotterdam zijn verrast met een speciaal geschenkpakket.

Sinds de opening eind april trekt het verhaal van de strijd om Rotterdam grote aantallen mensen naar RDM Rotterdam in het havengebied. De tentoonstelling wordt hoog gewaardeerd. Het gastenboek spreekt wat dat betreft boekdelen:

“Je zat er middenin! Ontroerend en ontluisterend!” “… Andere oorlogen bekijk je nu met andere ogen.” “Zeer indrukwekkend en sommige verhalen zeer emotioneel.”

Ook professionals loven De Aanval:
Wim Pijbes, directeur Rijksmuseum Amsterdam:
“Werkelijk een toptentoonstelling. Indrukwekkend, menselijke maat in het perspectief van een wereldomvattend drama.”

Marlite Halbertsma, kunsthistoricus en hoogleraar EUR:
" ...mooie verhalen, mooi verteld, en mooi in beeld gebracht...een driedubbel applaus waard, dat de bezoeker niet bedrukt en bezwaard naar huis gaat, maar met opgeheven hoofd..."

Frits Loomeijer, directeur Maritiem Museum Rotterdam:
"...Natuurlijk is de Heinkel een blikvanger, maar ik werd vooral volledig opgeslokt door de grote film/fotoschermen waar de verschillende geinterviewden een duidelijk verhaal hielden.. Internationale klasse!"

De Aanval is nog tot en met 25 oktober 2015 te bezoeken in de Onderzeebootloods RDM Rotterdam. Vanaf de Willemskade aan de voet van de Erasmubrug voert de lijndienst van de Waterbus bezoekers rechtstreeks naar het RDM Rotterdam terrein bij Heijplaat. De Aanval is dinsdag t/m zondag open, van 11.00 – 17.00 uur.

Naast de tentoonstelling is het RDM Rotterdam terrein met het Dokkaffee en het ernaast gelegen schilderachtige wijkje Heijplaat -ingeklemd tussen de havens, zeeschepen en containers- zeker een bezoek waard. Op de Waterbus kunnen fietsen meegenomen worden.

De tentoonstelling De Aanval is een samenwerking tussen Museum Rotterdam, Stadsarchief Rotterdam en het Militärhistorisches Museum Flugplatz Berlin-Gatow. De tentoonstelling is mede mogelijk door: vfonds, Nationaal Comité 4 en 5 mei, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds, Port of Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Mondriaan Fonds, Stichting Bevordering van Volkskracht.

---
data DE AANVAL– mei 1940, vijf dagen strijd om Rotterdam – t/m 25 oktober 2015
locatieOnderzeebootloods RDM Rotterdam, bij Heijplaat, RDM straat 1, Rotterdam, www.deaanval1940.nl
openingstijden di. t/m zo. 11-17 uur, maandag gesloten

bereikbaarheid Waterbus vanaf Willemskade/Erasmusbrug naar Heijplaat-RDM, RET bus 68 richting Heijplaat, halte RDM Campus, gratis parkeergelegenheid