Museum Rotterdam

Ontdek

Theeglazen met Arabisch schrift

Goud Theeglazen

Deze theeglazen zijn versierd met goudkleurige banen en het woord ‘welkom’ in sierlijk Arabisch schrift. Thee drink je samen en dan het liefst met iets lekkers erbij. Het Suikerfeest, waarbij de tafel volstaat met zoetigheden, is een uitgelezen moment hiervoor.

Deze theeglazen zijn gemaakt van hittebestendig glas. Vanaf de vorige eeuw raken theeglazen steeds meer in de mode. In West Europa zijn de glazen vaak opvallend groot. Theeglazen uit Turkije zijn kleiner, hebben een kenmerkende tulpvorm en staan op een schoteltje. Dit soort veelkleurige glazen blinken je tegemoet in diverse Rotterdamse winkels.

Set van zes theeglazen, waarop in Arabisch schrift 'Welkom' staat tussen gouden biezen

Collectie: Set van zes theeglazen, waarop in Arabisch schrift ‘Welkom’ staat tussen gouden biezen

Theeglazen. Conisch van vorm. Standvlak met holle ziel aan de onderzijde. Bijna geheel bedekt met brede gouden, omlopende banden. In het midden een brede band, waarop in Arabisch schrift ‘Welkom’…
Meer info

Theeglazen. Conisch van vorm. Standvlak met holle ziel aan de onderzijde. Bijna geheel bedekt met brede gouden, omlopende banden. In het midden een brede band, waarop in Arabisch schrift ‘Welkom’ staat. Van binnenuit bekeken zijn de biezen zilverkleurig.

Datering: 2000

Materiaal: glas

Meer over dit collectiestuk